16. kesäkuuta 2018

Lahjaboxi


Tänään juhlimme 80 -vuotiasta isäämme. Tein lahjaksi pienen boxin. Ajatus ehti hautua mielessä jo pari vuotta.Tammikuussa kirpparilta löytyi pieni Ikean boxi, johon piti mahduttaa vaikka mitä.


Kevään puutyökurssille sahasin ja hioin "lamellihirttä",jolla paneloin ulkopuolen ja sitten maalasin isäni mökin väriseksi.


Myös boxin sisäpuolen paneloin samalla "lamellihirrellä".


Sisäseiniin sain aidon kellastuneen värin kätevällä woodcraft-tussilla. Joku kerholaisista (Miniklubi) oli joskus ostanut alennusmyynnistä.


 Kirpparilta löydetystä puulelusta sain pihalle isäni moottorisahalla sahaaman karhun. 


Kukkapuskan olen saanut joskus pikkujoululahjaksi, lasimaljakko on mennyt rikki vuosien varrella. Karhu sai petsiä pintaansa.


Mariskooleja, tuohikori ja pino vieraskirjoja löytyy mökin tuvan hyllystä. Päätalon kirjat ovat kyllä kirkonkylän asunnolla, mutta ne kuuluvat isäni lukemistoon. Hyllyn päällä tätini lyijykynäpiirrokset äidistäni, veljestäni, minusta ja isästäni vuosien takaa. Nämä ovat valokuvista printattu.


Mariskoolit 3D printattu Thingversen valmis mallista. Oikeanlaista maalia vaikea löytää. Vihreä pienoismallimaali tarttui ja levisi pintaan hyvin, valkoinen ei.


Pätkä pirtinpöytää syntyi puutyökurssills. Ensimmäinen kerta, kun käytin kuviosahaa.Sivuseinillä äitini maalaamia posliinilautasia "kutistettuina".  Tästä kokeilusta voit lukea täältä lisää.
Hyllyn ja pöydän välitilassa on vuosittain lastenlapsista otettuja kuvia.


Pöydän herkut olen ostanut markkinoilta ja "uhrasin" tähän projektiin myös yhden Ninniltä joulukalenterista saamani muumimukin. Pöytään päätyivät isäni herkkuja: karjalanpaisti ja -piirakat, grillimakkara ja sinappi ja tietysti unelmatorttu. 


Taulussa isäni isä eli ukkini, joka oli kova ja taitava tekemään tuohitöitä. Toisella seinällä minun tekemät tuohivirsut. Seinällä  muistona myös nappi Helsingin kaupungin Satamalaitoksella tehdystä työurasta. Reiskat, räsymatot ja lehtikori Karjalaisineen kuuluvat mökin irtaimistoon.


Boxiin oli pakko saada hieman ulkotilaa, sillä ilman puukarhua tai moottrisahaa tätä boxia ei olisi voinut tehdä, Ne kuuluvat niin olennaisena osana isäni elämään. Onneksi karhu löytyi kirpparilta


 sillä päänvaivaa tuottanut moottorisahan valmistuminen jäi aivan viime tinkaan. Isäni ihmetteli, miksi olin kiinnostunut hänen moottorisahansa merkistä => tässä lopputulos, johon olen tyytyväinen.
Onnea isälle!


Pihalta löytyy vielä tikkataulu, öljykanisteri, kalaa ja kaljaa.


11 kommenttia:

 1. Kiva lahja! Räsymatto on todella aidon näköinen. Miten olet sen tehnyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Helppo homma: villalangan pätkiä liimattu kankaalle.

   Poista
  2. Kiitos. Ei nyt "helppo" homma liimata pieniä langanpätkiä vieri viereen mutta lopputulos on sen arvoinen.

   Poista
 2. Oikein hieno täsmälahja. Tällaiset ovat parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei ainakaan ollut ideoista pulaa, vaikeampi oli ehkä jättää esineitä ja asioita pois.

   Poista
 3. Boxi on upea! Toivottavasti isäsi osaa arvostaa sitä, olet nähnyt niin paljon vaivaa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä isäsi varmasti riemastuu, kun tytär on koonnut hänelle hienon pikkuhuoneen täyteen muistoja hänen elämänsä varrelta. Upea lahja!

  VastaaPoista
 5. Hauska idea ja hieno toteutus! Yksityiskohdat olet miettinyt tarkkaan, mikä varmasti miellyttää lahjan saajaa. :)

  VastaaPoista