3. maaliskuuta 2015

Munankuorimosaiikki

Osallistuin helmikuussa Vantaan aikuisopiston kahden illan mittaiselle Munankuorimosaiikki-kurssille. Alunperinkin menin kurssille minimielessä, joten muiden tehdessä 1:1 töitä, minä tein minejä.


Tämän ruukun korkeus 3 cm.


 

Näiden tarjottimien pohjat on käsitelty alkoholimusteella. Kurssilla ollessani en ollut kovin innostunut koko munankuorimosaiikista, mutta nyt valmiina nämä tarjottimet näyttävät hienoilta.Sitten kotona oli pakko vielä kokeilla kuvion tekemistä erivärisistä siruista (kuoret on ensi maalattu ja sitten rikkottu siruiksi).Kalvon päälle asettelin sirut paikoilleen siru sirulta pinseteillä.Kuvio valmiina.Lakkaa pintaan


ja reunat paikoilleen => tarjotin Amandan kesämökille.
18 kommenttia:

 1. Thanks for the tutorial. This looks great!

  VastaaPoista
 2. Eipä olisi tuo materiaali tullut mieleen, jos olisin nähnyt vain valmiin tarjottimen kuvan. Työt ovat hienoja! Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Hups, lähetin vahingossa saman kommentin kahteen kertaan ja yritin poistaa jälkimmäisen, mutta näköjään vain varsinainen kommentti poistui, ei koko hoito.

  VastaaPoista
 5. Kyllä on pieniä palasia. Tarjotin on mielettömän hieno! Sain jouluvaihdossa tähtitarjottimen samalla tekniikalla, arvostan noita aikaansaannoksia.

  VastaaPoista
 6. Upeita! Kiitos, kun jaoit kuvat. Kai tuotakin tekniikkaa täytyy kokeilla, kun näyttävät niin hienoilta. Pidän erityisesti tarjottimista. Värit ovat aivan uskomattoman hienoja. Mitä on alkoholimuste ja mihin sitä olet laittanut. Siiskö vain liimaa alle ja sen päälle nuo pienen pienet sirut? Halaus Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettajalla oli alkoholimustetta kurssilla. Se on pienessä pullossa ja sitä saa ainakin jostain taiteilijetarviekliikkeistä ja netistäkin voi tilata.Harmaissa tarjottimissa on pohjalla kerros gessoa, jonka päälle "munankuorilevy" on paineltu kiinni, sitten vedellä laimennettu alkoholimuste (olemassa eri värejä)levitetään pensselillä päälle. Lipputarjottimessa alla vain tackyclue- liimaa.

   Poista
 7. Hei Mareve! Hienoja juttuja olet tehnyt. Tekniikka näkyy sopivan hyvin miniatyyrien tekoon, ehkä paremmin kuin 1:1-tavaroiden? Mitä liimaa käytit? T. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukussa erikeeperiin on lisätty väripigmenttiä ja ennen sirujen paikoilleen laittoa se on sivelty ruukun pinnalle osissa. Harmaissa tarjottimissa kiinnityksenä toimi gesso ja lipputarjottimessa käytin tackyclueta.

   Poista
  2. Ruukussa erikeeperiin on lisätty väripigmenttiä ja ennen sirujen paikoilleen laittoa se on sivelty ruukun pinnalle osissa. Harmaissa tarjottimissa kiinnityksenä toimi gesso ja lipputarjottimessa käytin tackyclueta.

   Poista
 8. Onpa hienoja! Tuota täytyy itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
 9. How brilliant! I love your eggshell mosaic. Thanks for sharing.
  Hugs, Drora

  VastaaPoista
 10. Siis munankuoria :)
  Materiaalina ei ole käynyt koskaan mielessä. Täytyy kokeilla jossain kohti... heti rupesi kutkuttamaan.

  VastaaPoista
 11. Ihana tuo tarjotin :) Olen miettinyt noita mosaiikki töidentekemistä mutten viälä(kään) ole saanut aikaiseksi... :D

  VastaaPoista
 12. Tämä kyllä innostaa kokeilemaan. Sellainen kysymys vielä olisi, että mitä lakkaa käytit?

  VastaaPoista